Mănăstirea Voroneț în imagini

Ridicată în 1488, se află la 36 km de orașul Suceava și este considerată una din cele mai importante ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Este cunoscută și pentru fundalul albastru al picturilor (albastru de Voroneț).2 Comments

  1. Auth wrote:

    Am fost eu prin zona aia acuma vreo 2 saptamani, cum spneuau si baieti nu prea ai asa multe de vazut. Da gasesti daca cauti:Cetatea Sucevei,Muzeul ala de case bucovinene din mai multe zone(care apropo unele case sunt incuiate), cel mai mare ou din lume tot acolo langa muzeu, vechea catedraga daca vrei sa pupacești niste moaste si sa te rogi sa se pogoare duhul sfinteniei pe tine:)))Suceava mi se pare asa foarte medievala,strazile bubuie de gropi, unele blocuri arata ca de acuma 100 de ani. Mai frumose mi se pare zonele din jur, gura humorului,campul lung, faci si un traseu pana pe varfu rarau, partea aia muntii cacica.

  2. Milford Logan wrote:

    Pictura interioară a bisericii datează în cea mai mare parte din timpul lui Ștefan cel Mare , anul 1496. În scenele din altar și din naos artistul a urmărit să redea îndeosebi sensul teologal al imaginilor, realizând un ansamblu solemn, dar cu vădit caracter de monumentalitate. Printre aceste picturi de interior atrag atenția mai ales: Cina cea de Taină , Împărtășirea Apostolilor , Spălarea picioarelor (in altar), Ciclul patimilor și tabloul votiv al domnitorului Ștefan cel Mare (în naos).